Количка
0 артикула
 
Избрани продукти
 

РАМО ДО РАМО

РАМО ДО РАМО
Натисни за голям размер
Цена: 8.90лв
Наличност: В наличност
Автор: Стив Гранди
Среден рейтинг: Няма гласове

Стив Гранди е старши пастор на Jubilee On The Ridge в Перъдайз, Калифорния. Той проповядва с мощ желанието на своето сърце - да види Църквата възстановена в единство.

Напиши коментар
Име:


Коментар: Забележка: HTML не се поддържа!

Рейтинг: Лошо            Отлично

Напиши кода от картинката:

Няма други снимки за това издание.

ГЛАВА 10


Няма нищо лошо в това, че сме различни

 

Във втора глава засегнахме разликата между единство и съответствие. Съответствието е човешкото разбиране за единството. То казва: "Ако си като мен, тогава мога да се обединя с теб."

Нищо не би могло да бъде по-далеч от библейското понятие за единство. Единството обхваща и различието. То не вкарва никого насила в калъп. Единството не е еднаквост, нито пък еднообразие.

Хората са създадени подобно на снежинките. Всички снежинки са направени от едно и също вещество ­ вода. Милиони снежинки падат от един облак, но няма две, които да си приличат.

По същия начин милиони християни са новородени от един Баща. Всички ние имаме Христос в сърцето си. Ние сме под същия облак на Святия Дух. Въпреки това всички сме различни, устроени като неповторими индивидуалности.

Сега, възниква въпросът: ако няма и двама от нас, които да си приличат, как ще работим заедно? Как ще се разбираме? Как ще бъдем едно? Няма ли всички тези различия да причинят проблеми?

В 1 Коринтяни, 12 глава, Павел дава идеалния пример за единство ­ този на човешкото тяло. Той обяснява как плавно функционира тялото въпреки голямото разнообразие от функции. При това показва колко необходимо е разнообразието за оцеляването.

"Защото, както тялото е едно, а има много части, но всички части на това тяло, ако и да са много, са едно тяло, така и Христос. Защото всички ние от един Дух бяхме кръстени в едно тяло ­ било юдеи или гърци, било роби или свободни ­ и всички с един Дух бяхме напоени. Защото в действителност тялото не е една част, а много." (1 Кор. 12:12-14)

Надявам се, че принадлежите към местна църква. Хората в нея имат различни таланти и умения. Представете си, че вашата църква трябва да образува едно функциониращо физическо тяло от своите членове. Всеки член без изключение ще трябва да бъде налице, за да може тялото да работи както трябва.

Нека да предположим, че някои части на тялото не идват на църква всяка неделя. Как ще функционира тялото? Ето една иронична илюстрация на това, което би станало.

Действието се развива в пасторския офис преди неделната служба. Пасторът стои на бюрото си, когато влиза помощник-пасторът.

 

"Пастирю, радвам се да Ви видя. Как се чувствате в това прекрасно неделно утро?"

"Превъзходно, Майк. А ти?"

"Не би могло да бъде по-добре."

"Майк, какво ще кажеш да направим инвентаризация на тялото? Трябва да знаем с кого ще работим днес."

"Дадено, пастирю, но аз току-що приключих с проверката. Както обикновено, имам няколко добри и няколко лоши новини."

"Кажи ми първо добрите."

"Да видим... дясното Рамо и дясната Ръка са дошли рано за репетиция, но лошата новина е, че само два Пръста са се появили. А от лявата Ръка имаме три пръста, но го няма левият Палец. Днес трябвало да работи. Предлагам да забравим за пианото и да видим дали можем вместо това само да държим ритъм с палката за барабани.

"Добра идея, Майк. Както съм казвал винаги, по-добре да слушаш соло на еднорък барабанист, отколкото пианист с два пръста. Кой друг е тук?"

"За първи път от три седмици се появи нашият многообичан ляв Крак. Слава на Бог, че няма да се наложи да проповядваш, стоейки на един крак. Но все още не сме чули нищо за Палеца. Звъних три пъти, но се свързах само с телефонния му секретар. Без този Палец сме малко нестабилни на лявата страна, така че се опитайте да не се навеждате наляво.

Десният Крак е в доста добра форма, но се движи трудно, защото е в гипс. Коляното е претърпяло инцидент при каране на ски миналия уикенд. Затова го нямаше.

Няма да се наложи Езикът сам да води поклонението днес. Имаме четирима ­ зъбен квартет, който да му акомпанира ­ два Кътника, един Резец и един малък Кътник, който пее тенор.

Все още липсва лявото Око, но имаме ясно здраво дясно Око. Обаче нека Ви предупредя, то си е сложило много спирала. Ако проповедта и тази седмица е сърцераздирателна, тя вероятно ще потече, а знаете, че Бузите го понасят зле.

Лявото Ухо днес дойде с голяма висяща зелена обица. Проблемът е, че лявото Рамо сега не иска да говори с Ухото, защото от позицията на Рамото тази обица прилича на НЛО.

Има малък проблем с озвучителната техника. Вашата проповед може би ще се разбира трудно. Само една от Устните е тук. Г-жа Устна се е успала.

Носът е налице, но предполагам, че не трябва да вдишвате през него ­ Ноздрите отсъстват от града този уикенд.

Стомахът присъства, така че ще ни трябват доста понички, а също и кафе след службата.

Сърцето изглежда здраво. То е дошло навреме, след като пътната служба го е измъкнала от улично задръстване. Но Артериите позвъниха, за да съобщят, че не могат да дойдат. Поканили са роднини от друго място.

И така, това е състоянието на нашето тяло, сър."

"Майк, не бих могъл да се справя с ръководството без твоето "обикаляне" насам-натам и рапортите ти. Ти си чудесно и вярно Кръвно телце."

"За мен е чест да служа, сър. Това тяло има щастието да има над себе си такъв мъдър Главен Мозък като Вас. О, време е службата да започва. Чуйте този ритъм, държан от една ръка. Какво невероятно тяло сме!"

. . .